ویزای گردشگری ایران

دریافت ویزا یکی از مهمترین دغدغه‌های هر مسافر پیش از آغاز سفر به شمار می‌رود. در این صفحه با قوانین مربوط به دریافت ویزای گردشگری ایران آشنا خواهید شد.


درخواست ویزای گردشگری ایران

ویزای ایران به دسته‌های گردشگری، بلندمدت، تجاری، فرودگاهی و ویزای چندبار ورود تقسیم می‌شود. افرادی که قصد دارند با هدف سیر و سیاحت به ایران سفر کنند باید درخواست ویزای ایران (توریستی) را به مقامان مسئول ارائه کنند. اعتبار ویزای توریستی ایران از لحظه صدور 3 ماه است و پس از گذشت این مدت و در صورت استفاده نکردن از آن، متقاضی باید مجدد برای درخواست ویزا اقدام کند.


از دو روش می‌توانید درخواست ویزای (گردشگری) ایران را به مسئولین مرتبط ارائه کنید:

۱ - به کنسولگری‌های جمهوری اسلامی ایران در شهرهای کشورهای مختلف مراجعه و درخواست ویزای گردشگری ایران کنید.

2- در فرودگاه‌های بین‌المللی ایران، ویزای خود را دریافت کنید. اتباع برخی از کشورها به جز 11 کشور، می‌توانند در فرودگاه‌های بین‌المللی ایران، درخواست ویزای توریستی خود را دریافت کنند.


11 کشوری که نمی‌توانند از امکان صدور ویزا در فرودگاه بهره ببرند عبارت‌اند از: کلمبیا، سومالی، انگلیس، کانادا، آمریکا، بنگلادش، اردن، عراق، افغانستان، هندوستان و پاکستان. اتباع این کشورها باید از طریق کنسولگری‌های ایران در کشورشان- یا کنسولگری‌های ایران در کشورهای دیگر- برای دریافت ویزا اقدام کنند.

برای درخواست ویزای ایران از طریق کنسولگری به چه مدارکی نیاز داریم؟

نخست باید يک برگ فرم درخواست صدور ویزا را تکمیل کنید. به یاد داشته باشید ارائه شماره دعوتنامه (Reference) آژانس مسافرتي معتبر برای درخواست ویزای ایران (ویزای گردشگری) الزامی است. اما اگر هدفتان گردشگری مذهبی و زیارتی است، درخواست تقاضاي کتبي کافی است و نیازی به شماره دعوتنامه از آژانس گردشگری ندارید. همچنین به دو قطعه عکس بیومتریک جديد 4*3 تمام‌رخ، بدون کلاه و عينک تيره که پشت‌نویسی شده‌اند احتیاج دارید.


بدیهی است اصل گذرنامه معتبرتان که دست‌کم شش ماه اعتبار و تعداد کافی برگه سفید داشته باشد، از ملزومات صدور ویزا به شمار می‌رود. برای صدور ویزا باید هزینه پرداخت کنید. این هزینه‌ها طبق جدول هزینه‌های کنسولگری اعلام و با توجه به مبدا سفر محاسبه می‌شود( بین 50 تا 140 یورو). ارائه رسيد پرداخت هزينه نیز از جمله مواردی است که برای دریافت ویزا نیاز دارید.


چقدر طول می‌کشد تا ویزای توریستی ایران را دریافت کنیم؟

در صورت مراجعه به کنسولگری‌های این کشور به منظور درخواست ویزای ایران، پس از تکمیل مدارک و فرم‌های درخواست ویزای ایران، بین 7 تا ده روز کاری زمان نیاز است تا ویزای شما صادر شود. در صورتی که خواستار صدور ویزا در فرودگاه‎های بین المللی ایران هستید، ویزای شما در کمترین زمان ممکن و بدون معطلی صادر خواهد شد.


با ویزای توریستی چه مدت می‌توانیم در ایران بمانیم؟

انقضای ویزای گردشگری ایران 30 روز است. پس از گذشت این مدت می‌توانید با مراجعه به دفاتر وزارت امور خارجه در ایران، دوباره درخواست ویزای ایران(ویزای گردشگری) دهید و مدت ویزای خود را تا 60 روز تمدید کنید. البته به خاطر داشته باشید که مدت زمان اقامت اتباع کشورهایی که می‌توانند بدون ویزا به ایران سفر کنند، متفاوت است.


نکته مهم

اتباع 7 کشور جهان می‌توانند بدون ویزا و تنها با داشتن گذرنامه معتبر به ایران سفر کنند. البته به شرط اینکه در فهرست افراد ممنوع‌الورود نباشند. اتباع کشورهای سوریه، ترکیه، لبنان، جمهوری آذربایجان، گرجستان، بولیوی و مصر می‌توانند تنها با داشتن گذرنامه معتبر به ایران سفر کنند. البته این سفر تابع مدت زمان محدودی است. در صورت نیاز به تمدید، افراد می‌توانند به دفاتر وزارت امور خارجه مراجعه و مدت اقامت بدون ویزای خود را تمدید کنند. شهروندان سوریه 90 روز، گرجستان 45 روز، بولیوی 30 روز، مصر 20 روز، لبنان و جمهوری آذربایجان هر یک به مدت 15 روز می‌توانند بدون نیاز به ویزا در ایران بمانند.


زیر 18 ساله‌ها چطور ویزا بگیرند؟

اتباع خارجی زير 18 سال که قصد دارند به ایران سفر کنند، برای گرفتن ویزا (چه در فرودگاه و چه از طریق کنسولگری‌های ایران) نياز به ارائه اجازه‌نامه کتبي پدرشان( یا سرپرست قانونی) دارند. این اجازه‌ نامه باید به تایید محاضر رسمی محلی رسيده باشد.


چه کسانی نمی‌توانند به ایران سفر کنند؟

اسرائیلی‌ها نمی‌توانند به ایران سفر کنند.


ویزای توریستی برای قشم، کیش، چابهار و دیگر مناطق آزاد تجاری ایران:

قشم و کیش دو جزیره در جنوب ایران و چابهار نیز بندری در جنوب شرق ایران به شمار می‌آیند. قوانین سفر به این مکان‌ها کمی با دیگر قسمت‌های ایران تفاوت دارد. اتباع کليه کشورها که گذرنامه معتبر دارند، مي‌توانند براي مسافرت به مناطق آزاد تجاری کيش، قشم و چابهار(و دیگر مناطق آزاد تجاری ایران) ویزای 14 روزه را در مبادي ورودي (بندر و فرودگاه) این مناطق دریافت کنند و اگر پس از سفرشان به این مناطق، تصمیم بگیرند از قسمت‌های دیگر ایران نیز بازدید کنند، باید به نمایندگی‌های وزارت امور خارجه در این مناطق مراجعه و ویزای جدیدی دریافت کنند. این قانون برای همه مناطق آزاد تجاری ایران (از جمله منطقه آزاد تجاری ارس، ماکو، انزلی و ...) صادق است.


پیشنهاد می‌کنیم خواندن این صفحه را از دست ندهید: باید و نبایدهای سفر به ایران